Laat uw werknemers 14 procent sneller werken dankzij een waterkoeler

Een waterkoeler op kantoor kan uw onderneming flink wat extra winst opleveren. Brits onderzoek heeft immers uitgewezen dat water drinken een positieve invloed heeft op de reactiesnelheid.

Time is money, zegt het Engelse spreekwoord. Voor een bedrijf is dat zeker waar. Werknemers die geconcentreerder zijn en een hogere reactiesnelheid hebben, zullen meer werk kunnen verrichten in eenzelfde tijdspanne. Een waterkoeler in uw kantoorruimte kan daarbij wonderen verrichten.

Milde uitdroging, grote invloed

Uit onderzoek van de University of East London, dat verscheen in het wetenschappelijke tijdschrift “Frontiers in Human Neuroscience”, blijkt dat zelfs een milde uitdroging al een grote invloed heeft op de cognitieve prestaties van mensen. Een waterkoeler in uw werkruimte kan mensen al tot 14 procent sneller laten reageren bij een cognitieve taak.

Bij het onderzoek lieten de wetenschappers proefpersonen enkele cognitieve taken uitvoeren, nadat die enkele uren geen water meer gedronken hadden. Bij de test kreeg een deel van de proefpersonen een mueslireep en een glas water, terwijl een ander deel het met alleen een mueslireep moest doen. De personen die water hadden gedronken, konden de voorgeschotelde taken sneller uitvoeren.

Dat alles is uiteraard niet verwonderlijk als u weet dat 70 tot 80 procent van de hersenen uit water bestaat. Bovendien leidt dorst vaak de aandacht af van de taak waar iemand mee bezig is. Water op kantoor kan uw onderneming dus zeker ten goede komen.