Waterkoeler met flessen of leidingwater? Een vergelijking

Bent u op zoek naar een waterkoeler voor uw bedrijf en weet u niet welk model u moet kiezen? Waterkoelers met flessen en waterkoelers op leidingwater hebben zo elk hun voor- en nadelen. Om u te begeleiden in uw keuze maken we hieronder een vergelijking tussen de twee modellen die beschikbaar zijn op de markt.

WATERKOELER MET FLES


WATERKOELER OP LEIDINGWATER

Werking De waterkoeler bestaat uit een waterfles die ondersteboven gemonteerd is op een zuil. Een waterfles kan 5 liter, 10 liter of 18,9 liter bevatten. De waterkoeler is aangesloten op de waterleidingnet. Watertoevoer is net zoals een kraan van een bijvoobeeld een wastafel, douche, enzovoort.
Aard van het water De waterflessen bevatten bron- of mineraalwater. De waterkoeler wordt voorzien van water door een kraan. Het water wordt gefilterd door de waterkoeler. Chloor, kalk, bacteriën, slechte smaak en geuren worden verwijderd.
Bevoorrading Vervang de fles wanneer deze leeg is. Deze waterkoeler is dus beperkt, aangezien men een voorraad flessen moet voorzien. Wanneer u de waterkoeler huurt, kunt u deze voorraad laten beheren door de leverancier. Deze waterkoeler kent geen beperking, aangezien de toevoer van water constant is. Er valt dus geen voorraad te beheren.
Installatie De installatie is eenvoudig. De waterkoeler heeft enkel een stopcontact nodig. De installatie is iets ingewikkelder. Deze waterkoeler heeft een stopcontact en een watertoevoer nodig.
Onderhoud Deze waterkoeler dient regelmatig schoongemaakt worden. Het reiningen kan gebeuren door de leverancier waarbij u een contract heeft. Om de 6 tot 12 maanden moet de filter van een waterkoeler op leidingwater vervangen worden. De waterkoeler zelf moet ook regelmatig schoongemaakt worden. Wanneer u een waterkoeler huurt, kan dit door de leverancier waarbij u een contract heeft schoongemaakt worden.
Imago Een waterkoeler met flessen heeft een positiever imago, aangezien deze overal geplaatst kan worden. Zolang er een stopcontact in de buurt is. Een waterkoeler op leidingwater kent geen levering- of opslagproblemen. Het water stroomt vrij, net alsof u water van de kraan neemt. Toch is het water gezonder, aangezien dit water gefilterd wordt.
Prijs Huren vanaf 10 tot 20 euro per maand (veranderen van waterflessen en onderhoud inbegrepen). Kopen kan voor ongeveer 500 euro. Een waterfles van 18,9 liter kost 5 euro. Huren kan voor ongeveer 25 euro per maand (veranderen van filterpatroon en algemeen onderhoud inbegrepen. Kopen kan voor ongeveer 600 euro. Een filter kost 60 euro, afhankelijk kunt u deze gebruiken voor 6 tot 12 maanden.
Opmerkingen Hou rekening dat de consumptie in de zomer hoger kan liggen. Bij hittegolven kan het zijn dat u sneller door uw voorraad bent.

Een waterkoeler op fles op leidingwater?

Vergelijk vrijblijvend offertes.