Waterkoeler op het werk vermindert ziekteverzuim

Bedrijven besteden veel tijd aan het verminderen van ziekteverzuim. Maar wist u dat een waterkoeler op kantoor een van de meest doeltreffende manieren is om uw werknemers gezond te houden?

Water speelt een cruciale rol in ons leven. Niet alleen onze planeet, ook wij mensen zijn voor het overgrote deel opgebouwd uit water. Te weinig water drinken resulteert dus onvermijdelijk in lichamelijke problemen. Om uw werknemers gezond te houden, is een waterkoeler in de werkruimte dus erg handig.

Vermoeidheid

Aangezien we voor 75% uit water bestaan, is water enorm belangrijk voor de energietoevoer in het lichaam. Een gebrek aan water heeft als gevolg dat de opname van enzymen vertraagt. Resultaat: een stijgende vermoeidheid, een gebrek aan energie en hoofdpijn. Bovendien verlaagt onze weerstand, wat ons gevoeliger maakt voor allerhande ziektes. Met een waterkoeler op het werk houdt u uw werknemers fit.

Pijnlijke of stramme gewrichten

Het kraakbeen in onze gewrichten bestaat ook hoofdzakelijk uit water. Zelfs een lichte uitdroging zorgt ervoor dat het kraakbeen kwetsbaarder en minder soepel wordt. De kans dat u vroegtijdig reuma of artrose ontwikkelt, vergroot. Geregeld bij de waterkoeler passeren, is dus de boodschap.

Hoge bloeddruk

Ons bloed bestaat normaal gezien voor zo’n 90% uit water. Maar als we ons bekertje niet genoeg aanvullen bij de waterkoeler, wordt ons bloed dikker, waardoor de bloeddoorstroming vertraagt en de bloeddruk stijgt. Dat leidt op termijn tot een verhoogde kans op hart- en vaatziektes.

Astma en allergieën

Ook uw luchtwegen voelen het als u te weinig langs de waterkoeler passeert. Bij uitdroging sluit het lichaam de luchtwegen wat meer af om zoveel mogelijk water te besparen. Bij elke ademstoot verbruiken we immers water. Hoe meer water uit het lichaam verdwijnt, hoe meer het histaminegehalte in het bloed stijgt. Dat vergroot de kans op astma en allerhande allergiën of verergert de effecten ervan.

Hoge cholesterol

Wie zijn glas te weinig bijvult aan de waterkoeler, ontwikkelt meer cholesterol. Het lichaam produceert immers cholesterol rond de cellen om die te verstevigen en de celwanden doorlaatbaar te houden.

Blaas- en nierproblemen

Via de urine drijft het lichaam afvalstoffen af. Een gebrek aan fris water uit de waterkoeler zorgt ervoor dat die afvalstoffen zich ophopen in blaas en nieren. Dat maakt het lichaam kwetsbaar voor infecties.