4 redenen waarom u best een leiding waterkoeler kiest

Al jaren verkiezen de meesten onder ons flessenwater boven leidingwater. Volkomen onterecht, zo blijkt. Wij geven 4 redenen waarom een waterkoeler op leidingwater een bijzonder verstandige keuze is voor uw bedrijf.

Leidingwater heeft een imagoprobleem. Precies omdat het zomaar uit de kraan komt, wordt het aanzien als minder gezond en minder lekker. Water dat gebotteld wordt, dát moet pas zuiver water zijn, denken velen. Maar die redenering klopt niet. Een waterkoeler op leidingwater biedt minstens even zuiver water als één met flessen. Maar de zuiverheid van het water is niet het enige voordeel van een waterkoeler op waterleiding.

1. Prijs

Leidingwater is gemiddeld 300 keer goedkoper dan gebotteld water. Uit een prijsvergelijking tussen een waterkoeler met leidingwater en een versie met flessen, blijkt dat alleen al het waterverbruik bij een waterkoeler met flessen een klein bedrijf jaarlijks 450 euro kost. Een waterkoeler die aangesloten is op de waterleiding kost u per jaar nauwelijks 1,5 euro (!) aan drinkwater.

2. Goed voor het milieu

Met een waterkoeler op leidingwater denkt u ook aan het milieu. Bij de productie van flessen en het transport naar de klant worden immers veel kostbare energie en grondstoffen verbruikt. Met een waterdispenser op de waterleiding belast u het leefmilieu veel minder. Uw bedrijf krijgt er ook een positief imago door.

3. Zuiverheid

Leidingwater is in een Westers land als België niet minder zuiver of minder gezond dan water in flessen, integendeel. Leidingwater wordt gecontroleerd op de aanwezigheid van meer dan 60 zware metalen en chemische stoffen.

Mineraalwater, dat gebruikt wordt bij waterkoelers op flessen, moet aan minder strenge eisen voldoen. Een onderzoek van Test Aankoop bewees dat veel flessenwaters een te hoge concentratie bevatten aan sulfaat en/of natrium.

Ook op het vlak van zuiverheid wint een leidingwaterdispenser het dus van de waterkoeler met flessen.

4. Smaak

Dat leidingwater een vieze, medicinale smaak zou hebben, is een fabeltje. Bij blinde proeftesten verkiezen watersommeliers veelal leidingwater boven gebotteld water. Als u uw werknemers fris, goedkoop én lekker water wil aanbieden, is een waterkoeler op leidingwater dus de ideale oplossing.

Ook op zoek naar waterkoelers voor bedrijven?

Vraag vandaag nog gratis offertes aan.