Water en het menselijk lichaam: een perfect huwelijk

Water is de basis van een gezonde voeding. Het zorgt ervoor dat het lichaam goed functioneert. Door dagelijks genoeg water te drinken kunnen we ons lichaam en geest in vorm houden. Waarom? Omdat water het lichaam helpt om afvalstoffen te elimineren en organisme te hydrateren.

Het belang van water

Water is zeer belangrijk voor het lichaam, omdat water elektrische en magnetische energie opwekt in iedere cel van het lichaam. Hierdoor heeft een mens de kracht om te leven. Het lichaam van een volwassene bestaat 60% uit water, dat wil zeggen voor een persoon van 70 kg ongeveer 35 à 40 liter. Het geheel van biochemische processen die plaatsvindt in cellen en organismen noemen we metabolisme of stofwisseling. Het water is verdeeld over het gehele lichaam en bevindt zich in weefsels, meer bepaald:

  • 83 % water in het bloed
  • 90% water in de hersenen
  • Botten bestaan uit 83% water
  • Spieren bestaan uit 75% water

Deze verdeling is belangrijk voor een evenwichtig metabolisme en de chemische reacties die worden uitgevoerd. Wanneer het watergehalte te laag is, schakelt ons lichaam een alarmsignaal in en krijgen we dorst. Bij dorst worden onze speekselklieren gestimuleerd.. Wanneer deze cellen te weinig vocht bevatten worden de speekselklieren droog. Bij een te kort van:

  • 0 liter: Dit is de ideale toestand
  • 0,5 liter: Het dorstgevoel treedt op, speekselklieren treden in werking.
  • 4 liter: Er ontstaat een gevaar voor het functioneren van de organen.
  • 8 liter: Dit tekort is fataal.

Het lichaam vernieuwt water

Het water in ons lichaam wordt dagelijks vernieuwt. Daarom is het aangeraden om water te drinken, ook al heeft u geen dorst. En niet enkel tijdens maaltijden. Ook op de werkvloer is het belangrijk dat personeel voldoende drinkt. Personeel kan langer en beter presteren met een heldere geest en een sterk lichaam. Biedt uw wernemers daarom fris water uit een waterkoeler aan op kantoor. En draag bij tot hun gezondheid. Vraag vandaag nog uw offerte hier aan.

Een waterkoeler of waterdispenser plaatsen?

Vergelijk vrijblijvend offertes.