Welke soorten waterkoelers bestaan er?

Klanten en werknemers op kantoor voorzien van water is noodzakelijk. Waterkoelers of waterdispensers bestaan in vele soorten en maten. Men gaat er vaak vanuit dat een waterkoeler enkel gekoeld water schenkt. Er bestaan ook twee modellen in waterkoelers: een waterkoeler die men aansluit op de waterleiding of een waterkoeler met flessen. Maar voor welk model gaat u het best?

Waterkoelers op leidingwater

Een waterkoeler op leidingwater is aangesloten op uw eigen waterleiding. Om dit water te zuiveren is de waterkoeler voorzien van diverse filters. Deze zorgen ervoor dat kalk, chloor en eventuele slechte geuren die eventueel in het water aanwezig zijn gefilterd worden. De waterdispenser is voorzien van een koelcircuit. Zo is het water dat uit de tap komt steeds lekker fris.

Een waterkoeler die aangesloten is op uw eigen waterleiding heeft zeker enkele voordelen. U bent verlost van het slepen en stockeren van zware flessen, bovendien is de voorziening onuitputtelijk. Tenzij er problemen zijn met uw waterleiding. De kwaliteit van het water is dezelfde als bronwater, door de automatische zuivering. Eenmaal het apparaat aangesloten is op uw waterleiding vereist het geen speciale voorzorgsmaatregelen meer.

Het apparaat kunt u aankopen of huren. Wanneer u dit huurt zal de leverancier van het toestel de nodige aansluiting en onderhoud voor zijn rekening nemen. Koopt u het apparaat aan, dan staat u zelf in voor het beheer: U zal zelf het apparaat moeten aansluiten, de filters aankopen en vervangen en het apparaat schoonmaken, tenzij anders afgesproken met de leverancier.

Waterkoelers met fles

Wanneer u niet meteen een apparaat op uw waterleidingsysteem kunt aansluiten, omdat er geen voorzieningen zijn bijvoorbeeld, kunt u opteren voor een waterkoeler met fles. U hoeft niet langer massa’s flessen water in de koelkast te houden. De waterkwaliteit is altijd constant.

Flessen worden geleverd door speciale leveranciers. Hou er rekening mee dat u voldoende ruimte heeft om deze flessen te stockeren.

Waterkoelers met verschillende functies

Naast gekoeld water kunt u ook opteren voor een toestel met verschillende functies. U kunt uw waterkoeler voorzien van bruisend en/of warm water. Dankzij de ruime keuze is er voor elke wat wils.

Wenst u meer advies over het aankopen of huren van een waterkoeler op kantoor? Vraag vandaag nog uw gratis offerte aan.

Een waterkoeler of waterdispenser plaatsen?

Vergelijk vrijblijvend offertes.